Гендиректор "ВКонтакте" пообіцяв захистити користувачів від антипіратського закону

Вівторок, 25 листопада 2014, 19:32

Гендиректор "ВКонтакте" Борис Добродєєв пообіцяв зробити все, щоб новий антипіратський закон, підписаний 25 листопада президентом РФ Володимиром Путіним, "жодним чином не торкнулася користувачів" соцмережі.

"Безумовно, нічого хорошого в ухваленні цього закону ні для себе, ні для галузі ми не бачимо. Низку формулювань вважаємо невиправдано жорсткою", - сказав Добродєєв.

"Єдиним плюсом є те, що вдалося відтермінувати набрання чинності закону на травень 2015 року. Але ми зробимо все, щоб цей закон жодним чином не торкнулася користувачів ВК", - зазначив він, пише "Медуза".

Перший антипіратський закон був ухвалений в Росії в 2013 році. Він дозволив правовласникам домагатися обмеження доступу до сайтів з піратським контентом. Спочатку його дія поширювалася тільки на відеопродукцію.

Поправки, підписані Володимиром Путіним 25 листопада, розширюють дію антипіратського закону на всі види контенту, за винятком фотографій.

Поправки дозволяють довічно блокувати сайти за багаторазові порушення і передбачають позасудове врегулювання суперечок щодо авторських прав.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування