Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" наполягає на відкритому поіменному голосуванні за спікера

Середа, 26 листопада 2014, 11:40

Партія "Батьківщина" наполягає на відкритому поіменному голосуванні за керівництво Верховної Ради.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції в середу.

"Голосування за голову Верховної Ради першого віце-спікера та віце-спікера має відбутися не бюлетенями, а у відкритому прозорому режимі", - сказала Тимошенко.

"Це означає, що ми вважаємо, що демократична коаліція яка бере на себе відповідальність за проведення реформ та наведення порядку в країні не може включати в голосування тих 64 народних депутати, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня, а також тих, які працювали на режим Януковича і мусять бути в невідкладному порядку притягнуті до відповідальності", - зазначила .

Пізніше прес-секретар Тимошенко уточнила "Українській правді", що позиція "Батьківщини" полягає в тому, щоб керівництво ВР було обране більшістю у 226 голосів завдяки депутатам від коаліції без урахування поплічників колишнього режиму Януковича.

Крім того, лідер партії "Батьківщина" хоче, щоб світ натиснув на Кремль у питанні звільнення української льотчиці і обраного депутата ВР Надії Савченко:

"Ведемо переговори з країнами, які застосували санкції проти Росії, щоб включити питання звільнення Надії Савченко до основних вимог", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування