Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За день із територій терористів втекла рекордна кількість людей

Середа, 26 листопада 2014, 13:42

Протягом минулої доби зафіксовано рекордну кількість вимушених переселенців з територій, що перебувають під контролем терористів, - 5670 осіб. 

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Це вдесятеро більше, ніж у середньому за добу.

Зокрема, у вівторок тільки до Запорізької області прибуло понад 1000 осіб.

Лисенко нагадав, що уряд України ухвалив постанову №637 "Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції".

Відповідно до постанови, призначення та продовження соціальних виплат переселенцям здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується відповідною довідкою. Особам, які переміщуються з Криму або районів проведення АТО, для отримання довідки про взяття на облік необхідно звернутися до територіального управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування).

"Нагадаємо, що незважаючи на численні заяви у ЗМІ, Російська Федерація не зверталася до України щодо дозволу на черговий "гуманітарний конвой" для Донбасу", - сказав Лисенко.

За його словами, у Луганську склалась напружена ситуація з продовольством: останній раз терористи видавали "гуманітарну допомогу" жителям у вересні за так званими талонами соціальної допомоги.

"Значна частина так званих гуманітарних вантажів з Росії перепродається, і не надходить до тих, хто цієї допомоги потребує: дітей, людей похилого віку. Також "гуманітарні конвої" перевозять зброю і пальне, необхідне для бойовиків", - заявив полковник Лисенко.

Через обстріли терористів залишаються знеструмленими 42 населених пункти Донецької області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування