У "ДНР" почастішало дезертирство. На Донбас перекидають найманців з РФ - ІС

Четвер, 27 листопада 2014, 10:07

З настанням холодів у ряді формувань "ДНР" набирають масового характеру випадки дезертирства, а також самовільного відступу підрозділів з "передової".

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук з посиланням на дані групи "Інформаційний опір".

Так, найбільш масовий характер "самовільне залишення позицій" має місце у бандформуваннях, що діють в районі Донецька, Горлівки, Тельманового, Новоазовська. "Керівництво "ДНР" вживає заходів до порятунку ситуації, погрожуючи жорстокою розправою за подібні випадки", - йдеться  у повідомленні.

У районі Ясинуватої зафіксовано прибуття поповнення для формувань російсько-терористичних військ, провідних бої в районі н.п. Авдіївка та аеропорту в Донецьку.

На даний момент поповнення складає близько 600 бойовиків - в основному з числа найманців з Росії, озброєних легкою стрілецькою зброєю. Триває процес формування підрозділів з прибулої живої сили.

Також триває перекидання артилерії противника на північ Луганської області.

"Зафіксовано прибуття в Кам'янобрідський район Луганська двох дивізіонів (24 гармати) ствольної артилерії. За попередніми даними, один з дивізіонів далі буде перекинуто в район н.п.Алчевск, другий - в район н.п.Станіца Луганська", - наголошується у повідомленні .

Крім того представники російського командування ініціювали проведення розслідувань за фактами масового розкрадання місцевими бойовиками матеріально-технічних засобів, що надходять у вигляді "допомоги" з Росії.

"Ряд розслідувань були розпочаті після випадку, коли кілька тонн дизельного палива були вивезені з території пункту постачання в н.п.Снежное і продані приватним особам. Подібні факти фіксуються практично по всіх базах і пунктах постачання на окупованій території Донбасу. Російське командування вимагає від керівництва "ДНР" і "ЛНР" вжити екстрених заходів для припинення масових розкрадань ", - зазначають в ІС.

Згідно з повідомленням, розгортання і застосування додаткових артилерійських підрозділів південь від Донецька (район Докучаєвська і Оленівки) продемонструвало відсутність координації та взаємодії між формуваннями терористів і російськими військами.

Зокрема, в ході ведення вогню по передовим підрозділам українських військ, пунктом управління та коригування ведення вогню бойовиків були неправильно ідентифіковані вогневі позиції одного з артдивізіон українських військ, за якими було відкрито вогонь на придушення і знищення.

"В результаті удару було завдано по своїх позиціях, один з підрозділів російсько-терористичних військ зазнав втрат", - повідомили в ІС.

За минулу добу російсько-терористичні війська здійснили близько 50 обстрілів позицій українських військ. Зокрема на Луганському напрямку - 17 обстрілів; на Донецькому напрямку - 12 обстрілів; на Дебальцевському напрямку - 10 обстрілів; на Первомайському напрямку - 9 обстрілів; в районі н.п.Гранітне - 2 обстрілу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...