ЄС до 2018 року дасть Україні 55 мільйонів на децентралізацію

Четвер, 27 листопада 2014, 15:58

ЄС виділить 55 мільйонів євро на підтримку децентралізації та реформ регіональної політики в Україні.

Про це єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган  та в.о. глави Мінекономрозвитку і торгівлі Валерій Пятницький підписали фінансову угоду, яка започаткує нову програму "Підтримка регіональної політики України".

Кошти надійдуть до українського бюджету в 4 етапи, з 2015 до 2018 року.

"Програма сприятиме децентралізації та підтримуватиме реформу регіональної політики України. На ці цілі буде виділено 55 млн. євро. Ці кошти будуть спрямовані на впровадження Державної стратегії регіонального розвитку до 2020, яка була ухвалена урядом України 6 серпня 2014 року", - йдеться у повідомленні представництва ЄС в Україні.

"Цією угодою ЄС підтримає децентралізацію та реформи регіональної політики України. Кошти ЄС сприятимуть реалізації всіх трьох завдань Держстратегії регіонального розвитку України до 2020 року – зокрема, підвищенню конкурентоспроможності регіонів, територіальній соціально-економічній інтеграції та ефективному державному управлінню у сфері регіонального розвитку", - зазначив Ган.

"Підтримка регіональної політики України сприятиме поліпшенню законодавства у сфері регіональної політики, забезпеченню стабільного та передбачуваного фінансування регіонів і міст, фінансовій автономності місцевих органів самоврядування, більшій конкурентоздатності регіонів та соціально-економічній інтеграції", - додали у представництві ЄС в Україні.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування