Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдумі запропонували дати бойовикам статус учасників бойових дій

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:05

Депутат Держдуми РФ від КПРФ В'ячеслав Тетьокін вніс законопроект про надання добровольцям з РФ, які воюють на сході України, статусу учасників бойових дій.

Про це повідомляє Znak з посиланням на помічника Тетьокіна Костянтина Шевченка.

За словами Шевченка, ініціатива викликана "бажанням підтримати людей, які борються за слов'янський світ".

"В останні місяці в нашій країні виникло зовсім нове явище – добровольчий рух. Це люди, які безкорисливо, з власної волі їдуть в "Новоросію" воювати на захист наших побратимів. За деякими даними, у війні вже прийняли участь близько 30 тисяч добровольців. На превеликий жаль, багато з них гинуть, багато отримують важкі поранення ", – заявив сам Тетьоркін.

На його думку, ці люди виконують загальнодержавні завдання. Але в той же час діють вони як би самі по собі.

"Виникає нова проблема, яка полягає в тому, що до них може бути застосовано положення про найманство. У цьому зв'язку статус добровольців як людей, що діють в національних інтересах Росії, потребує врегулювання з тим, щоб на них можна було поширити пільги учасників бойових дій", – заявив комуніст.

Депутат запевнив, що ніякої "руки Москви", нібито причетною до подій в "ДНР" та "ЛНР", немає. Разом з тим участь російських добровольців у бойових діях – це вже доконаний факт, який ніким не заперечується.

Як відомо, влада РФ наполягає, що регулярних військ Росії на сході України немає, а є лише добровольці, яких туди ніхто не посилав. Однак і ОБСЄ, та інші міжнародні організації, а також українська влада неодноразово надавали докази присутності російських військ і важкої військової техніки в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування