Генпрокуратура розслідує, звідки Калєтнік взяв свої мільйони

П'ятниця, 28 листопада 2014, 14:03

Генпрокуратура розслідує кримінальну справу щодо колишнього народного депутата від КПУ, екс-віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Центр протидії корупції.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ розпочато досудове розслідування за фактом незаконного збагачення Калєтніком, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди і передача нею такої вигоди близьким родичам у великих розмірах", – йдеться у відповіді прокуратури на запит Центру.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру, розслідується законність отримання Калєтніком понад 8 мільйонів доларів США готівки, яку останній особисто вніс на свій рахунок і перерахував на зарубіжний рахунок своєї дочки.

"Екс-головний митник країни, суддя, перший віце-спікер Верховної Ради і, врешті-решт, соратник Януковича – Ігор Калєтнік у своїй декларації за 2013 рік вказав, що отримав подарунків на суму майже 70 мільйонів гривень. Майже таку ж суму комуніст переказав на зарубіжний банківський рахунок", – зазначають у Центрі протидії корупції.

Відповідно до закону "Про запобігання та протидію корупції", народні депутати можуть приймати подарунки, які "відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність і пожертву, якщо вартість таких подарунків не перевищує 50% мінімальної заробітної плати, встановленої на день прийняття дарунка".

Раніше Генпрокуратура відкрила кримінальну справу щодо Калєтніка і депутата від Партії регіонів Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів при прийнятті так званих "диктаторських законів" 16 січня.

Генпрокуратура просила Раду скасувати депутатську недоторканність Калєтніка ще на початку червня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування