СБУ затримала завербованого Росією жителя Дніпропетровщини

Вівторок, 4 листопада 2014, 14:51

СБУ затримала громадянина України, який пропагував сепаратизм і сприяв бойовикам т. зв. "ДНР" та "ЛНР" у підготовці терактів на території Дніпропетровської області.

За даними Служби безпеки України, 33-річний мешканець Дніпропетровська робив це "за завданням спецслужб РФ".

Встановлено, що у липні він виїхав до анексованого Криму, де "був завербований представниками російських спецслужб".

"Від ФСБ він отримав першочергове завдання – приєднатись до діяльності "ДНР" та "ЛНР" і готувати диверсії у регіоні. Зловмисник мав поширювати матеріали, що містили публічні заклики до порушення територіальної цілісності України. Йому було обіцяно 1000 доларів США щомісяця", - заявляє СБУ.

За даними відомства, після повернення до Дніпропетровська цей громадянин розпочав підпільну діяльність щодо створення злочинної групи: через соцмережі він добирав місцевих мешканців у якості т. зв. "ополченців", які у подальшому мали брати участь у збройних нападах на підрозділи Нацгвардії та ЗСУ.

У помешканні затриманого вилучили дві гранати та виявили комп’ютерну техніку, яку той використовував для "антиукраїнської пропаганди та он-лайн зв’язку з координаторами протиправних дій, представниками РФ", велику кількість примірників газети "Новороссия".

У жителя Дніпропетровщини знайшли гранати. Фото СБУ

Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, його взято під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування