Російський актор Девотченко перед смертю звернувся до українців-колег

Четвер, 6 листопада 2014, 08:29

Російського актора театру й кіно Олексій Девотченко знайшли мертвим у квартирі, яку він знімав на півночі Москви.

За повідомленням московського управління Слідчого комітету Росії, ознак насильницької смерті на тілі Девотченка не виявлено, проводиться дослідча перевірка, повідомляє "Радіо Свобода".

За однією з непідтверджених офіційно версій, він помер у результаті нещасного випадку, а іншою – від серцевого нападу.

Однак актор Станіслав Садальський у своєму "Живому журналі" пише про те, що Девотченка могли убити.

Напередодні своєї смерті актор Девотченко записав відеозвернення до діячів театру, включаючи українських колег, у якому висловив їм підтримку.  

Олексій Девотченко був відомий своєю активною громадянською позицією: був членом "Об'єднаного громадського фронту" у Петербурзі, брав участь у багатьох акціях опозиції.

Цього року, зокрема, він брав участь у скликанні Конгресу інтелігенції "Проти війни з Україною й пропагандистської істерії", у "Марші правди" за свободу ЗМІ й проти пропаганди.

У 2011 році Девотченко відмовився від звання "Народний артист Росії" і двох державних премій, заявивши, що не хоче отримувати нагороди з рук Володимира Путіна.

Аркадій Бабченко написав, що "співпрацювати з цією системою він (Девотченко) не міг".

Із 1990-х років Девотченко працював у багатьох петербурзьких театрах, а з 2011 по 2012 рік – у Московському театрі юного глядача, з 2012 року – у трупі Московського Художнього театру імені Чехова.

Девотченко знімався в телесеріалах і художніх фільмах – широку популярність йому принесла роль у серіалі "Бандитський Петербург".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News