Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Продана пояснили, кому платили за вугілля на захопленому Донбасі

Четвер, 6 листопада 2014, 14:55

Міненерговугілля востаннє проводило сплату за отримане з Донбасу вугілля у серпні, і ці гроші йшли виключно на зарплати шахтарям.

Про це заявив заступник міністра енергетики, який курує вугільну сферу Юрій Зюков, пише УНІАН.

За його словами, у серпні Україна оплатила вугілля, яке отримала з Донбасу у липні і більше платежів не проводила.

"Останнього разу гроші з держбюджету на держпідтримку того вугілля виділялися у серпні, але оплачувалося вугілля липня. Більше бюджетні гроші не виділялися для оплати яких-небудь там терористів або підприємств", - заявив він.

"Мало того, таке підприємство, як "Луганськвугілля", яке відвантажило і в червні, і в липні вугілля на електростанції, досі залишилося без сплаченої заробітної плати у 159 мільйонів", - додав Зюков.

За його словами, дотації з держбюджету виділяються тоді, коли здійснюється відвантаження вугілля для потреб українських теплоелектростанцій.

"Ми востаннє з шахт, що розташовані у зоні АТО, включаючи липень місяць, вивантажували вугілля на територію України для потреб української теплоенергетики. Це вугілля надходило на електростанції… такі, як Трипільська, Зміївська, Ладижинська ТЕС і т.д", - пояснив Зюков.

Він заявив, що усі бюджетні кошти виділяються виключно на зарплати шахтарям.

"Усі бюджетні гроші йшли лише на зарплату. Не на устаткування, не на які інші потреби. Лише на зарплату до копійки", - заявив заступник Продана.

"Це провокації... нібито міністерство платило гроші терористам. Ні копійки не платили, нехай перевіряють будь-які органи. Ні тонни вугілля не купували у терористів. А те, що потрібно купувати у державних шахт для державної енергетики - це 100% необхідно", - додав Зюков.

Як відомо, обраний депутат від "Блоку Порошенка" Мустафа Найєм повідомив, що у II і III кварталів 2014 року з держбюджету підприємствам вугільної промисловості на територіях, захоплених "ЛНР" і "ДНР", було перераховано 2,83 мільярда гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування