На одному з округів перерахують результати. ЦВК: вибори завершаться вчасно

Субота, 8 листопада 2014, 14:17

Суд зобов'язав окружну виборчу комісію округу №38 (центр в Новомосковську, Дніпропетровська обл.) повторно підрахувати голоси виборців на 123 дільницях за підсумками голосування в багатомандатному окрузі.

Про це на брифінгу 8 листопада заявив глава ЦВК Михайло Охендовський.

"ЦВК отримав повідомлення з приводу округу №38, де суд чомусь вирішив, що необхідно перерахувати голоси виборців на 123 виборчих дільницях", - сказав він.

На думку Охендовського, таке рішення суду є незаконним, і комісія намагатиметься не допустити повторного підрахунку голосів.

Охендовський також нагадав, що рішення про повторний підрахунок голосів було прийнято судом по всіх 225 дільницях округу №63 в Житомирській області по мажоритарній складовій, яке ЦВК вважає безпідставним.

За словами глави ЦВК, комісія вважає за необхідне повторний підрахунок голосів на 5 дільницях округу №30 в Дніпропетровській області та 16 дільницях округу №50 в Донецькій області, але відповідні рішення ЦВК були скасовані судом.

Як заявив Охендовський, в ЦВК "зроблять все можливе, щоб виборчий процес завершився в законному руслі, і офіційні результати були оголошені до 10 листопада".

Однак, за його словами, перешкодою для цього можуть стати рішення двох судів про перерахунок голосів в округах 63 і 38.

Глава ЦВК підкреслив, окружна комісія можуть в день перерахувати дані не більше ніж з 7 дільницыь, таким чином, весь процес може зайняти близько місяця.

Також Охендовський повідомив, що до ЦВК надійшла інформація від правоохоронних органів про порушення кримінальних справ за фактами фальсифікацій протоколів, однак округу не назвав. 

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування