ЗМІ: МВС розслідує порушення закупівель вугілля з ПАР. Продан: Ціна обгрунтована

Субота, 8 листопада 2014, 21:23

Правоохоронні органи розслідують кримінальне провадження, пов'язане з порушеннями під час закупівлі вугілля з ПАР.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

"Розслідується кримінальне провадження, пов'язане із закупівлею вугілля з ПАР, проводяться слідчі дії", - повідомив співрозмовник.

За інформацією джерела, деякі слідчі дії, які проходять у рамках цього провадження, стосуються і глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

При цьому джерело не уточнило, яким саме чином ці слідчі дії стосуються глави Міненерговугілля.

Разом з тим  у прес-службі ГПУ відмовилися повідомити будь-яку інформацію з цього приводу.

У свою чергу сам глава Міненерго Юрій Продан у коментарі Українській правді зазначив: ціна на вугілля з ПАР формувалася на підставі цін виробника, транспортних витрат і фрахту судна.

"Я бачив контракти Укрінтеренерго і вони є ринково обґрунтованими. Є дані по контрактах "Центренерго": 509 000 вугілля російського походження, 250 000 - ПАР, 320 000- вугілля українського походження", - зазначв він.

За словами Продана, диверсифікація поставок вугілля – "дуже важливе завдання уряду і воно актуальнее не лише для державних компаній, а й для приватних гравців, тому що не можна себе заганяти в залежність від російських гравців".

Як відомо, раніше  джерело в оточенні прем'єр-міністра повідомило, що президент Петро Порошенко поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки в Україну.

Порошенко зобов'язав відповідні правоохоронні органи в тижневий термін провести необхідну перевірку і доповісти про результати.

6 листопада співробітники Генеральної прокуратури провели перші допити співробітників міністерства і здійснили виїмку необхідних документів.

Пізніше в Міненерго заявили, що у відомстві не було вилучення документів, на допит викликали керівників компаній "Укрінтеренерго" і "Центренерго". 

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування