Ярема натякає Бойку, що пора готуватись до "вишок"

Середа, 10 грудня 2014, 15:39

Розслідування у справах про зловживання при купівлі так званих "вишок Бойка" та зловживань у Конституційному суді скоро закінчать.

Про це на спільному засіданні антикорупційного та правоохоронного комітетів Ради заявив генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, у ГПУ поки немає матеріалів для оголошення підозри діючим депутатам.

"Але хочу сказати, що розслідуються і справи по Конституційному суду, по зловживаннях там, і найближчим часом уже буде спрямований обвинувальний акт до суду, і справи по "вишках Бойка", - додав генпрокурор.

За його словами, розслідування справи про закупівлю цих вишок активно йшло, поки Україна не втратила Крим, а з ним і доступ до цих об'єктів.

"Ми працюємо з міжнародними організаціями, через які здійснювались проплати. А це не так просто. У відрядження їздили працівники ГПУ. В разі, якщо буде отримана інформація про причетність діючих депутатів, то це (запит до ВР на позбавлення недоторканості – ред.) буде проводитись", - заявив Генпрокурор.

Як відомо, ще в квітні відкрили справи проти суддів Конституційного суду, які "розширили" повноваження Віктора Януковича, повернувши країну до Конституції 1996 року.

ГПУ проводить перевірку і аудит документів про придбання екс-міністром ПЕК Юрієм Бойком морських бурових платформ (так звані "вишки Бойка").

Слідство встановило, що збиток державі від закупівель у 2011 році цих бурових установок за завищеними цінами склав 200 млн гривень.

Українськ аправда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...