Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОЗ скасує умови тендерів, прописані під одного учасника – Квіташвілі

П'ятниця, 12 грудня 2014, 13:00

МОЗ має намір відмовитися від непрозорих тендерів і умов закупівель, прописаних під одного учасника, а також затвердити чіткий порядок скасування реєстраційного свідоцтва.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Всі повинні знати, що жодних закулісних речей не буде, умов тендерів, прописаних під одного учасника, не буде. У Грузії за це садять на довгий термін. Ми хочемо, щоб це була відкрита система і щоб люди могли бачити, як йдуть торги, щоб ніхто не міг сформувати умови під якусь одну компанію", – сказав він.

Коментуючи ситуацію, що виникла з відсутністю чітко встановленого порядку скасування реєстраційного свідоцтва медпрепарату, і дає, таким чином, можливість для ручного регулювання ринку, Квіташвілі зазначив, що найближчим часом МОЗ врегулює це питання.

"Це буде дуже швидко, тому що потрібно змінювати регуляції, акти. Ми це зробимо швидко", – сказав він.

Крім того, Квіташвілі зазначив, що має намір провести реорганізацію структури і функцій МОЗ та Держлікслужби.

"Щодо Держлікслужби – їх функція контролювати, щоб ми мали якісну продукцію, і на цьому вони закінчуються. Це не повинен бути бюрократичний орган, який за гроші ставить печатки. Мета реорганізації – зміна функцій. Тому будуть прийняті закони, запущена дерегуляція і потім буде трансформація всіх держслужб, які працюватимуть за зміненими функціями", – сказав він.

Як відомо, Квіташвілі вважає, що Україна поки не готова до переходу на страхову медицину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування