ДАІ забрала фірму-"прокладку" з власників патенту на державні номери для авто

Понеділок, 15 грудня 2014, 14:24

Український інститут промислової власності вніс зміни до бази патентів на промислові зразки, згідно з якими відтепер єдиним власником патенту "знак номерний транспортних засобів" є Департамент ДАІ МВС.

Про це повідомляють "Наші Гроші. Львів".

Спочатку власниками патенту був Департамент ДАІ і ТОВ "Голден флора", яке було створено лише 11 грудня 2013 року у місті Вишневе Київської області.

Власниками фірми є троє невідомих раніше бізнесменів: Віктор Рівчаненко, Ельміра Салахатдінова і Світлана Халупко. Основний вид діяльності компанії – оброблення металів та нанесення на них покриття.

Після публікації про власників патенту на номерні знаки департамент ДАІ повідомив, що "Голден флора" безкоштовно передала ДАІ свою частку права власності на промисловий зразок.

"14 жовтня цього року до Державної служби інтелектуальної власності співвласниками патенту подано заяву стосовно публікації в офіційному бюлетені "Промислова власність" та внесення до Державного реєстру патентів на промислові зразки відомостей про передачу права власності на промисловий зразок "знак номерний транспортних засобів" від ТОВ "Голден Флора" до Департаменту ДАІ", – сказано в повідомленні.

Свою співпрацю з приватною фірмою у ДАІ пояснили відсутністю спеціалістів у сфері інтелектуальної власності та патентування.

Мовляв, ще 25 липня цього року між Департаментом ДАІ та ТОВ "Голден Флора" було укладено "угоду про співробітництво задля досягнення мети у створенні об’єкта інтелектуальної власності".

Як відомо, Український інститут промислової власності 25 вересня 2014 року зареєстрував патент на промисловий зразок під назвою "знак номерний транспортних засобів".

Загалом зареєстровано 13 варіантів номерного знаку для авто - з білим, червоним та жовтим фоном. Усі відрізняються від існуючих, оскільки прапор України розміщено зліва на синьому фоні.

Окрім того, замість прапора України на деяких варіантах знаків зображено герб України або "зоряне кільце" Євросоюзу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування