Аеропорт Запоріжжя буде закритий до суботи, решту от-от відкриють

Понеділок, 15 грудня 2014, 20:27

Аеропорти Дніпропетровська та Харкова будуть відкриті в найближчу годину-дві.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк в понеділок увечері.

За його словами, відповідне розпорядження видасть Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України (Украерорух).

Крім того, Антонюк повідомив, що аеропорт Запоріжжя буде закритий до суботи.

Як відомо, Державіаслужба закрила польоти в аеропорти Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя о 00:00 13 грудня з міркувань безпеки.

Крім того, авіакомпанія "Дніпроавіа" (Дніпропетровськ) заявила в понеділок, що може до кінця поточного року оголосити про банкрутство у зв'язку із закриттям Дніпропетровського аеропорту і неможливістю роботи авіакомпанії.

"Рішеннями Державіаслужби від 28 листопада і від 12 грудня про заборону польотів між Дніпропетровськом і Москвою та про заборону польотів з аеропорту "Дніпропетровськ" повністю паралізована робота "Дніпроавіа". Авіакомпанія, яка досі виконує міжрегіональні українські перевезення, ще до нового року змушена буде оголосити про банкрутство. Без роботи залишаться 400 працівників із середньою заробітною платою в 15 тис. грн", - йшлося в повідомленні авіакомпанії.

Крім цього, увечері 15 грудня стало відомо, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) скасувала рейси до/з аеропортів Харкова і Дніпропетровська, заплановані на 16 грудня.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" корпоративний прес-секретар авіакомпанії Євгенія Сацька, таке рішення ухвалили на підставі заборони Державіаслужбою польотів в Харків, Дніпропетровськ і Запоріжжя з 00:00 13 грудня, яка свідчила, що польоти скасовані до подальших розпоряджень у зв'язку з міркуваннями безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування