Бійці "Дніпро-1" пропустили тільки одну з 22-х фуру Фонду Ахметова

Понеділок, 15 грудня 2014, 22:29

21 з 22 затриманих добровольчими батальйонами вантажівок з гуманітарною допомогою від Фонду Ріната Ахметова, які їхали до людей, що проживають на непідконтрольній Україні території Донбасу, повертаються до Дніпропетровська.

Про це повідомила директор з комунікацій групи "СКМ" Наталя Ємченко.

Вона зазначила, що пропустили тільки одну машину з манною крупою.

"Ми зможемо укомплектувати дитячі набори, і завтра-післязавтра відновимо видачу", - повідомила вона.

Добровольці не пропустили 21 вантажівку з гуманітарною допомогою. У зв'язку з цим директор групи зазначила, що решта фур повернеться на базу штабу в Дніпропетровськ.

"Завтра-післязавтра ми ті самі машини, 21 фуру, в присутності ЗМІ та міжнародних експертів відкриємо, промоніторимо, закриємо та всі разом знову поїдемо до блокпоста на Богатирі", - заявила вона.

Так само Ємченко запевнила, що у вантажівках "не було і бути не могло алкоголю і сигарет".

Раніше позафракційний народний депутат Володимир Парасюк заявив, що під виглядом гуманітарної допомоги Фонд Ахметова доставляє бойовикам горілку та сигарети.

"Тонни продовольства у вантажівках з логотипом фонду Ахметова їдуть на склад Донбас-Арени, який охороняє батальйон "Восток". Під виглядом дитячих товарів, провозяться зовсім недитячі товари, а саме горілка й цигарки. Найбільш дитячий продукт, який ми знайшли, - це 20 тон манної каші", - заявив він.

Депутат також підкреслив, що "місцеві прокурори та міліція все це кришують".

Говорячи про подальшу долю гуманітарної допомоги, депутат зазначив, що разом з добровольчими батальйонами і народними депутатами Семеном Семенченком, Єгором Соболєвим (фракція "Самопоміч") та Дмитром Добродомовим (фракція "Блоку Порошенка") "ми зупинили цей "гумконвой" і вирішили, що ця "допомога" поїде до жителів навколишніх сіл, які також страждають від нестачі продуктів".

Парасюк повідомив, що в понеділок група депутатів побувала в Красноармійську, Кураховому, Великоновосілці та Артемівську.

"Рухаємося далі, на передову", - підкреслив депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News