Турчинов розповів, що хоче зробити з РНБО

Вівторок, 16 грудня 2014, 11:25

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов хоче, щоб вона стала центром прийняття рішень для відповіді на виклики нацбезпеки.

Про це він заявив у вівторок після свого представлення президентом Петром Порошенком колективу РНБО, передає "Інтерфакс-Україна".

"РНБО має стати центром прийняття рішень з будь-яких викликів, які загрожують національній безпеці та обороні. І я впевнений, що спільно ми можемо це забезпечити", - сказав Турчинов.

Він вважає, що для цього потрібно мобілізувати всі ресурси і налагодити ефективну взаємодію між усіма складовими оборонної та силовий сфери.

Порошенко ж заявив, що перед Турчиновим стоїть також завдання стабілізації внутрішньополітичної ситуації в країні.

"Крім ситуації на фронті, крім ситуації в Донецькій і Луганській областях, причому як у військовій сфері, сфері безпеки, економічній, господарській, соціальній площинах стоїть надзвичайно важливе завдання, Олександр Валентинович, щодо стабілізації внутрішньополітичної ситуації", - сказав президент.

За словами Порошенка, одним з ключових елементів ворожої стратегії є дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в Україні, розкол політичних сил.

"І мені надзвичайно приємно, що призначення Олександра Валентиновича є символічним і з цієї точки зору", - вважає президент.

"Я особисто вважаю, що це одна з найбільш вдалих, найбільш ефективних кандидатур на цю відповідальну посаду", - додав Порошенко.

Як відомо, Порошенко призначив Турчинова секретарем РНБО 16 грудня.

Також президент оновив склад РНБО з урахуванням виборів і нових кадрових призначень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування