Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Демчишин про зарплати в Міненерго: Бігати з конвертами - не рішення

Вівторок, 16 грудня 2014, 13:11

Міністр енергетики Володимир Демчишин не турбується щодо зарплати і обіцяє не доплачувати нікому в конвертах.

Про це він розповів в інтерв'ю УНІАНу.

Міністр розповів, що в енергетику його запросила Адміністрація президента за пропозицією хед-хантерів з Pedersen & Partners.

"Це були різні люди від АП. Я зустрічався і з Шимківим (заступник голови АП - ред.) і Ложкіним (глава АП - ред.). Спілкувався з різних питань з їхніми помічниками, зустрічався з зовнішніми хед-хантерами", - розповів міністр.

За його словами, в АП віддали перевагу йому, а не людям, які розбираються в енергетиці та мають досвід роботи в ній, тому що "зараз найголовніше - модернізація, залучення коштів, робота з інвесторами, з МВФ".

"Основне - інвестиційна діяльність. І я, як інвест-банкір, можу досить ефективно із завданнями впоратися", - вважає Демчишин.

Міністр погодився, що в Міненерго "однозначно, зарплата менше", ніж він заробляв раніше, але запевняє, що прийшов не гроші заробляти.

"Питання не в заробітку. Я довгий час навчався і працював за кордоном, повернувся після Помаранчевої революції. Повірив, що в моїй країні може все змінитися... Я, на щастя, вже встиг забезпечити своїй родині необхідний мінімум. Розумію, що на все життя не вистачить. Але, в принципі, якийсь період я можу не турбуватися", - розповів Демчишин.

"У мене є невеликий пакет акцій в "Інвестиційному капіталі Україна" (інвесткомпанія, яку очолювала Валерія Гонтарєва до призначення в НБУ - ред.). Я це публічно озвучив. Дивідендів не отримую, але це - "парашут", який в майбутньому, сподіваюся, зможе мене врятувати", - додав він.

Демчишин обіцяє, що нікому у відомстві не доплачуватиме в конвертах.

"Найближчим часом необхідно буде сформувати загальнодержавний фонд, який фінансуватиме доплати успішним управлінцям. Це - проблема не тільки в Міненерговугіллі, це - проблема всіх міністерств. Бігати з конвертами - не рішення", - сказав він в інтерв'ю.

В той же час міністр Демчишин відмовився від попередньо погодженого з прес-службою інтерв'ю "Українській правді", боячись, що про нього напишуть "щось погане".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...