Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко домовився з Меркель, Олландом і Путіним про контактну групу у Мінську

Середа, 17 грудня 2014, 07:41

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

У так званому "нормандському форматі" вони обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінського протоколу від 5 вересня і Мінського меморандуму від 19 вересня, повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко, Олланд, Меркель і Путін погодилися щодо необхідності дотримання усіх пунктів цих домовленостей задля мирного врегулювання на Донбасі.

Вони висловились за проведення зустрічі тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу по виконанню Мінських домовленостей до кінця тижня.

Зокрема, порядок денний зустрічі контактної групи має містити питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в Меморандумі, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення усіх заручників.

Також президент України привернув увагу до нагальної необхідності звільнення з російської в'язниці народного депутата Надії Савченко, стан здоров’я якої погіршився.

Керівники України, Росії, Німеччини та Франції домовились продовжити телефонні перемовини в Нормандському форматі за декілька днів для підтримання активного діалогу та відслідковування результатів домовленостей, досягнутих у цьому форматі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування