Бойовики готові відпустити 152 полонених в обмін на 223-х своїх

Середа, 17 грудня 2014, 22:00

Начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив, що бойовики готові звільнити 152 особи, яких утримують в полоні, за умови, якщо українська сторона звільнить 223 особи, яких утримують правоохоронці.

Про це він повідомив в ефірі "Шустер Live" у середу ввечері

"7 грудня представникам так званих "ДНР" та "ЛНР" був переданий список з 684 осіб, які у нас значаться як такі, що незаконно утримуються терористичними угрупуваннями, окремими бандитськими групами на територіях, що контролюються так званими "ЛНР" та "ДНР", - сказав Вовк.

За його словами, серед полонених є військовослужбовці, журналісти, бійці добровольчих батальйонів тощо.

Того ж дня, як зазначив Вовк, бойовикам передали список з 1 667 осіб, які вважаються зниклими безвісти.

"Я звернувся до представників "ЛНР" та "ДНР" з проханням дати список тих, хто у них є. Вони принесли список із 152 осіб, яких вони утримують і готові передати", - зазначив Вовк.

Натомість бойовики отримали список, у якому 223 особи, що утримуються слідчими СБУ під вартою або під домашнім арештом. Вовк зазначив, що українська сторона готова обміняти цих людей на своїх.

"Я сподіваюся, що немає там 684, сподіваюся, що хтось повернувся, але не повідомив про це", - додав він.

За словами Вовка, терористи вважають, що українська сторона утримує 584 осіб. Водночас він назвав списки з 684-х и 584-х осіб віртуальними. За словами Вовка, вони зібрані з великої кількості джерел. "Складно говорити, що вони відповідають дійсності", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News