Нуланд попередила РФ: ядерна зброя в Криму не лишиться без відповіді

Четвер, 18 грудня 2014, 07:58

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила про неприпустимість розгортання Росією ядерної зброї в Криму і попередила про відповідні наслідки, які можуть чекати на РФ.

Про це повідомляє видання The Washington Free Beacon.

За її словами, США та їх союзники будуть реагувати, якщо Кремль вирішить розмістити в Криму ядерну зброю.

Такий крок з боку Росії буде "вкрай небезпечним", хоча вона не стала уточняти, в чому саме полягатиме відповідь США та їх союзників.

"Крим належить Україні. Будь-яка спроба подальшої мілітаризації цього регіону буде вкрай небезпечною і не залишиться без відповіді від тих з нас, хто живе у цьому регіоні" - сказала Вікторія Нуланд.

Це було сказано у відповідь на заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія має право розпоряджатися своїм ядерним потенціалом на півострові.

Заступник держсекретаря говорила також про потенціал для введення додаткових санкцій щодо Росії, якщо вона й надалі буде підтримувати сепаратистів на сході України.

"Законопроект (щодо можливого розширення санкцій – ред) передбачає широкий набір інструментів, але також передбачає достатню гнучкість у використанні цих інструментів" - зазначила вона, відмовившись підтвердити, чи буде президент США Барак Обама наполягати на більш жорстких санкціях.

Надання підтримки українській армії, за її словами, також лишається "під контролем".

Водночас, на її думку, найважливіше утримати Росію від подальших дій з ескалації конфлікту.

Нуланд сказала, що чинні санкції проти РФ "можна відкотити", якщо будуть реалізовані положення Мінської угоди і Росія виведе свої війська і техніку з України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт Підтримки свободи в Україні", який передбачає надання Україні озброєння та статусу союзника поза НАТО.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News