У Криму ФСБ викрала працівника Генпрокуратури і знущалася з нього 10 днів

Четвер, 18 грудня 2014, 14:34

5 грудня в Криму невідомі особи зняли з потягу "Сімферополь – Київ" і вивезли у невідомому напрямку заступника начальника відділу Генпрокуратури, який відвідував матір у Бахчисараї.

Про це повідомляє ГПУ.

Згідно з повідомленням, протягом тривалого часу, місцеперебування викраденого було невідоме. Тільки 15 грудня вияснилося, що протягом 10 днів він утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про начебто скоєне ним адміністративне правопорушення.

При цьому до працівника української прокуратури застосовувався психологічний тиск, погрози та фізичне насильство, стверджує відомство.

"У слідчому ізоляторі працівники ФСБ РФ із застосуванням поліграфу допитували працівника Генпрокуратури, обвинувачуючи його в організації терористичного акту наприкінці серпня 2014 року, коли в машині працівника "республіканської прокуратури" знайшли вибухівку, а також стверджували, що він є шпигуном або його посібником", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим та іншими випадками в Криму і на сході генпрокурор Віталій Ярема доручив посилити безпеку працівників ГПУ та їх сімей.

Відомство уточнює, що за час проведення АТО постраждали 17 працівників прокуратури, троє із них загинули від рук терористів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування