Комітети Ради збираються майже таємно

Четвер, 18 грудня 2014, 14:59

Низка новостворених комітетів у Верховній Раді не інформують про свої засідання, а деякі подають інформацію про свою роботу за 1-2 години до початку.

Про це повідомляє рух "Чесно".

З початку роботи нового скликання парламенту 4 комітети анонсували свої засідання лише за кілька годин до їх початку.

Це бюджетний комітет, комітет із питань культури і духовності, комітет податкової та митної політики та комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Три комітети взагалі не повідомили про свої засідання на сайті Верховної Ради: комітет з питань економічної політики, комітет з питань транспорту і комітет з питань правової політики.

При цьому на неанонсоване засідання комітету з питань економічної політики прийшов новий міністр економіки Айварас Абромавичус розповісти про програму міністерства і плани. Засідання відбулося в головній будівлі Верховної Ради.

На сайті парламенту є розділ "Графіки засідань комітетів Верховної Ради", де публікують анонси засідань.

Через інформування про засідання в останній момент експерти й журналісти не встигають потрапити на них, зазначають представники "Чесно".

Так, комітет із питань фінансів і банківської діяльності засідав без громадськості та журналістів.

Депутати розповіли, що у них просто зустріч, оскільки в. о. голови комітету і він же заступник не з'явився на засіданні.

Помічник в. о. голови комітету в коридорі розповів, що у депутатів "спонтанне зібрання".

Водночас, після обрання головою комітету Сергія Рибалка ситуація покращилась, і він навіть запрошує журналістів на засідання в своєму Facebook.  

Комітет із питань податкової та митної політики – найчисельніший у парламенті цього скликання (33 депутати) і один із найвпливовіших. Однак порядок денний його засідання ніде не оприлюднено. Журналісти змогли сфотографувати його.

Порядок денний засідання комітету ВР із питань податкової та митної політики. Фото Сергія Андрушка

Голова комітету з питань податкової та митної політики за поясненнями про погане інформування порадив дивитися на сайт, який не оновлювали 2 місяці, і звертатися "до Апарату".

Апарат в особі голови секретаріату комітету Сергія Шоломіцького повідомив, що на сайті Верховної Ради анонс уже є, - коли вже йшло засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування