У п'ятницю "контактна група" поговорить по скайпу - "ДНР"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 08:00

У п'ятницю відбудуться переговори по скайпу учасників контактної групи з урегулювання конфлікту на сході України.

Це підтвердила РІА Новости людина з оточення Дениса Пушиліна, який називає себе "віце-спікер Народної ради ДНР".

"Денис Володимирович (Пушилін) підтвердив, що скайп-конференція відбудеться саме сьогодні", - заявив російському агентству співрозмовник у середовищі сепаратистів.

Відеоконференція відбудеться о 14:00 (о 15:00 за московським часом), пізніше уточнило ТАСС із посиланням на "Донецкое агентство новостей".

Формат відеоконференції не передбачає участі в ній ЄС і США, формат залишиться попереднім, заявив Пушилін як "офіційний представник проголошеної Донецької народної республіки" на переговорах контактної групи.

За словами Пушиліна, Донецьк "не змінив своєї позиції на переговорах" і наполягатиме на збереженні "режиму тиші" і відведенні артилерії й систем залпового вогню, обміні полоненими за погодженими списками.

Пушилін заявив, що на зустрічі в Мінську так звана "ДНР" вимагатиме поетапного зняття Україною "економічної блокади" Донбасу й уведення в дію законів України про так званий "особливий статус" Донбасу і про "амністію".

Раніше Пушилін говорив, що за результатами відеоконференції можуть визначити дату чергового раунду зустрічі контактної групи в Мінську. 

У т.зв. "ДНР" пропонують провести зустріч контактної групи 22 чи 23 грудня.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що "сьогодні-завтра", тобто 18 чи 19 грудня, у форматі відеоконференції пройдуть переговори сторін, причетних до вирішення конфлікту на Донбасі й мінських домовленостей.

Наступним кроком, за словами Путіна, має бути зустріч у Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування