Польські пожежні машини з гуманітарною допомогою прибули в Харків

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:17

19 грудня на Харківщину прибули 33 машини з гуманітарною допомогою з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО на загальну суму 1 мільйон доларів.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Польська сторона доставила вантаж на своїх пожежних машинах. Всього в Харків доставили 150 тонн вантажу – продукти харчування, одяг, ліки і предмети побуту", – йдеться у повідомленні.

На зустрічі вантажу були присутні генконсул Польщі в Харкові Станіслав Лукасік та місцеві чиновники.

Фото з сайту Харківської ОДА

Як розповів Лукасік, у Польщі було проведено тендер серед неурядових організацій, за підсумком якого були визначені чотири, які з наданого Харківською облдержадміністрацією списку громадських організацій самостійно вибрали собі чотирьох партнерів для передачі гуманітарної допомоги.

Генконсул також подякував керівництву області за допомогу у вирішенні всіх логістичних питань та сприянні оперативного оформлення вантажу, який був оформлений у рекордний термін – за один день.

Розподіл вантажу також пройде під контролем генконсула. Вже в п’ятницю вантаж буде частково доставлений до місця призначення, частково завезений на склади. Відомо, що дві машини з вантажем відправили в колишній дитячий табір "Ромашка", де проживають деякі тимчасові переселенці.

Вся отримана гуманітарна допомога залишиться на Харківщині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News