Більшість жителів Слов'янська і Краматорська бачать Донбас частиною України

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:40

Більшість жителів Слов'янська і Краматорська вважають, що Донбас має залишатися частиною України.

Про це свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім.І.Кучеріва, оприлюднені на прес-конференції в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

27% респондентів вважають, що Донбас має бути частиною України на колишніх умовах, а 45% виступають за більшу незалежність від Києва.

Реклама:

За майбутнє Донбасу як незалежної держави ("ДНР" та "ЛНР") висловилися 7% опитаних, ще 5% бачать Донбас частиною Російської Федерації.

Крім того, велика частина опитаних вважають, що винуватцями того, що відбувається в Донбасі є нинішнє керівництво України - 77% респондентів в Слов'янську і 68% - у Краматорську, а також представники режиму екс-президента Януковича та його оточення (47% в Слов'янську і 38% в Краматорську).

Згідно з опитуванням, 36% жителів Слов'янська звинувачують у тому, що відбувається США, 36% - українських олігархів, і 37% - Майдан. Для 37% жителів Краматорська винуватцем нинішніх подій є Росія.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідальними за відновлення Донбасу жителі обох міст вважають центральну владу, президента, уряд - 84%, місцеві влади - 30%, олігархів - 24%.

Опитування проводилося в місті Слов'янськ спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 листопада. Опитано 510 респондентів. Похибка вибірки - 4,4%.

Дослідження в місті Краматорськ проведено спільно з соціологічною службою "Ukrainian Sociology Servise" з 22 по 27 листопада. Опитано 500 респондентів. Похибка вибірки - 4,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування