Прокуратура зажадала посадити Навального на десять років

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:48

Російська прокуратура зажадала засудити опозиціонера Олексія Навального до 10 років позбавлення волі у справі "Ів Роше".

Про це повідомляє "Медуза".

Покарання має бути винесено з урахуванням умовного вироку у справі "Кіровлісу".

Брат Навального Олег, на думку сторони звинувачення, має бути засуджений до восьми років ув'язнення. Прокурор попросила суд врахувати "цинізм злочину".

Брати Навальні обвинувачуються в шахрайстві. За даними слідства, Олег Навальний змусив керівництво "Ів Роше Схід" підписати з "Главпідпискою" (з якою був афілійований Навальний) невигідний договір на перевезення продукції. В результаті "дочка" французької компанії нібито зазнала збитків, хоча в довідці самої компанії йдеться, що ніяких збитків не було.

У справі є ще один потерпілий – компанія МПК, що належить "Связь банку". По цьому епізоду братам Навальним пред'явлені аналогічні звинувачення. Співробітники МПК, які виступали в суді, заявляли, що співпраця з "Главпідпискою" була вигідною.

Справу проти Навальних завели в грудні 2012 року. З лютого 2014 Олексій Навальний утримується під домашнім арештом. Олег Навальний перебуває під підпискою про невиїзд.

Олексій Навальний в 2013 році був засуджений на п'ять років умовно у справі "Кіровлесу". Разом з бізнесменом Петром Офіцеровим Навальний обвинувачувався в розкраданні продукції держпідприємства.

Навальний пов'язує кримінальне переслідування зі своєю політичною діяльністю.

Крім іншого, Олексій Навальний очолює створений ним Фонд боротьби з корупцією, який відстежує зловживання вищих російських чиновників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...