Кримський сепаратист розповів, коли готувався план анексії Криму

П'ятниця, 19 грудня 2014, 12:36

Лідер Севастопольських сепаратистів Олексій Чалий заявляє, що план анексії Криму почав готуватися ще за довго до Майдана.

Про це він розповів в інтерв'ю російській газеті "Невський час".

"Діяти я почав ще на референдумі в 1991 році, відразу після Біловезької пущі. Я вмовляв співробітників нашої компанії подумати добре, перш ніж голосувати за незалежність України, і малював перспективи", - сказав він.

"Всерйоз працювати на ниві суспільної діяльності я почав після розстрілу Білого дому в 1993 році. Якщо помніть, тодішня Верховна Рада прийняла акт про російський статус Севастополя, але він так і не був ніколи реалізований. Тоді стало зрозуміло, що Україна – це надовго", - сказав Чалий.

Відповідаючи на запитання, чи очікував він, що Крим може повернутися в Росію, він відповів:

"Так, ми готувалися до цього в 2004 і 2008 роках. Але тоді ситуація не досягла такого екстриму, як минулого року, коли Янукович відмовився підписати договір про асоціацію з Євросоюзом".

"Коли в Києві розкручували Майдан, ми тут активно готувалися до відповідного майдану. Створили громадське об'єднання "Республіка". І потихеньку градус підвищувався: вони там розпалювали обстановку – і ми тут у відповідь теж розпалювали", - зізнався Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...