АП: Питанням корупції в судах буде займатися окремий підрозділ

П'ятниця, 19 грудня 2014, 13:30

В Україні з'являться окремі структурні підрозділи, які будуть займатися питаннями корупції в судовій системі.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомив заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов, коментуючи заяву нового глави РНБО Олександра Турчинова про те, що судова реформа не запрацює, поки кілька сотень суддів не опиняться за ґратами, передає  ЛIГАБiзнесIнформ.

"Що стосується необхідності притягнення суддів до кримінальної відповідальності. Ми розраховуємо на те, що правоохоронні органи, у тому числі нові правоохоронні органи, які створюються відповідно до нового законодавства, наприклад, Національне антикорупційне бюро, будуть ефективно працювати", - сказав він.

"Щоб у випадках, коли встановлюється підстава для кримінальної відповідальності, ці підстави реалізовувалися в обвинувальний вирок, а не так, як зараз - або оперативні матеріали не доводять до кримінальної справи, або кримінальна справа не доводить до обвинувального вироку, або взагалі правоохоронні органи не реагують належним чином на ці правопорушення з боку суддівського корпуса", - відзначив він.

"Насправді, думаю, уже на цьому тижні ви ще одержите додаткові новини, які стосуються створення певних спеціальних підрозділів, які будуть займатися суддівською корупцією. І ми зможемо це додатково обговорити. Поки трохи рано цю інформацію деталізувати", - сказав Філатов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...