Саакашвілі запропонував Путіну писати мемуари в США

П'ятниця, 19 грудня 2014, 17:24

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що президенту Росії Володимиру Путіну можуть дати робочу візу в США, якщо він припинить свої агресивні дії.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Руставі-2" у п'ятницю, 19 грудня.

"Під моїм керівництвом у Вашингтоні створено інститут, і державний департамент США вже запропонував мені робочу візу О-1", - цитує Саакашвілі "Новости-Грузия".

"Нехай-но Путін лишень відмовиться від того, що робить, і я за нього замовлю слівце, і йому дадуть таку ж візу – і я готовий прийняти його на роботу в наш інститут, нехай пише мемуари", - додав екс-президент Грузії.

Як відомо, Путін на великий прес-конференції 18 грудня заявив, що Росія не причетна до того, що Михайла Саакашвілі переслідує нова влада Грузії й що йому навіть робочу візу в США нібито не дають.

Говорячи про Південну Осетію й Абхазію, Путін тоді сказав: "Питання, так само, як і з південним сходом України, полягає в тому, щоб домовлятися з людьми, які живуть на цих територіях".

"Я свого часу вмовляв Михайла Миколайовича Саакашвілі, який зараз у бігах перебуває, – і, до речі, ми тут зовсім ні при чому, ніхто ж нас не запідозрить у тому, що його ганяє як вошивого по лазні чинна влада, грузинська – не з нашої ініціативи, ми тут зовсім ні до чого… І навіть не дають йому візу робочу в США, наскільки я знаю", - заявив президент РФ.

"Я його свого часу вмовляв: не треба цього робити, у жодному разі не починайте бойових дій. "Ні, ні, у жодному разі". І почав, результат відомий", - заявив Путін.

Він заперечує провину Росії в розколі країн пострадянського простору.

"Нас весь час усі звинувачують у всіх смертних гріхах, що ось ми провокуємо. Але так склалося, і треба домовлятися з цими людьми, і ми готові цьому сприяти, але після того, як ці попередження було проігноровано, почалися бойові дії: так", - сказав Путін.

"Росія визнала незалежність цих республік. Треба виходити з реалій. Чи можна в цих умовах щось робити? Я вам чесно скажу: складно дуже, але, проте, треба на першому етапі просто налагодити стосунки, діалог повинен бути якийсь політичний, а не відкидати з порога", - заявив голова РФ.

Саакашвілі покинув Грузію перед інаугурацією нового президента країни Георгія Маргвелашвілі у листопаді 2013 року, відтоді не повертався на батьківщину. На даний момент він проживає в США, де заснував Новий міжнародний інститут лідерів.

Головна прокуратура Грузії заочно висунула проти екс-президента звинувачення за чотирма кримінальними справами: про розтрату держкоштів на особисті потреби, про розгін акції 7 листопада 2007 року, про побиття депутата парламенту Грузії Валерія Гелашвілі у 2005 році і про вбивство співробітника "Об'єднаного банку Грузії" Сандро Гіргвліані у 2006 році.

Саакашвілі в Грузії оголошено у внутрішньодержавний розшук. Прокуратура Грузії заявила про початок процедури оголошення Саакашвілі в міжнародний розшук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News