У Путіна знову заговорили про несанкціонований відбір Україною газу

Понеділок, 22 грудня 2014, 10:36

Існує ризик несанкціонованого відбору Україною природного газу, який поставляється для європейських споживачів через її територію.

Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, пишуть "Українські новини".

"Не хочеться говорити, що Україна "залізе" в трубу з газом для європейських споживачів, але, безумовно, такі ризики існують", - сказав Новак.

Він підкреслив, що сторони виконують брюссельські домовленості, хоча той факт, що Україна не скористалася можливістю закачати обумовлені в Брюсселі 4 млрд куб. м газу до кінця грудня, а закупила всього 1 млрд куб. м газу і продовжує активно використовувати газ з ПСГ, може вплинути на стабільне проходження осінньо-зимового періоду.

Також Новак сказав, що Росія очікує до кінця грудня отримання заявки на постачання газу на січень і оплату 1,65 млрд доларів боргу за вже використаний газ.

Крім того, російський міністр зазначив, що постійно підтримує контакт з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним, при цьому майже кожен день обговорює не тільки газові питання, але і питання, пов'язані з поставками електроенергії та вугілля.

Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" очікує, що ціна на російський природний газ в 1 кварталі 2015 року буде становити менше 340 доларів за тис. куб. м у зв'язку зі зниженням світових цін на нафту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування