Через Навального в Росії можуть відключити Facebook і Twitter

Понеділок, 22 грудня 2014, 10:49

Facebook і Twitter вирішили відмовитися від блокування сторінок прихильників Навального. Обидві соціальні мережі готові до повного блокування на території Росії.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням одразу на кілька джерел.

Після слухання в Замоськворецькому суді Москви, де державне обвинувачення вимагало у справі "Ів Роше" для Олега Навального 8 років в'язниці, а для Олексія Навального за сукупністю 10 років, прихильники політика створили сторінку в Facebook для планування вуличних акцій на його підтримку.

20 грудня вона була заблокована. Як пояснив "Дождю" прес-секретар Роскомнадзора Вадим Ампелонський, соціальна мережа це зробила на вимогу Генеральної прокуратури на підставі федерального закону від 2013 про досудової блокування сайтів.

Після того, як про це стало відомо, Facebook засудив колишній посол США в Росії Майкл Макфол, а також редакції деяких впливових американських видань - зокрема Washington Post.

Джерела, знайомі з ситуацією, розповіли, що обговорення ситуації відбувалося у штаб-квартирі корпорації в Каліфорнії, після чого було прийнято рішення не блокувати всі наступні сторінки прихильників Навального. Про це повідомив також один з творців цієї сторінки Леонід Волков.

Facebook усвідомлює при цьому, що подібні дії можуть призвести до повного блокування соцмережі в Росії і приймає ці ризики.

При цьому інше джерело повідомило, що 22 грудня компанія Twitter також прийняла рішення не блокувати акаунти, що публікують інформацію про акцію прихильників Навального.

Користувачам будуть пересилатися листи з вимогою Роскомнадзора видалити цю інформацію, проте до тих, хто відмовиться зробити це, ніякі санкції застосовуватися не будуть, розповіло джерело. У компанії також готові до повного блокування на території Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування