Прокуратура розслідує ухиляння від сплати податків одним телеканалом

Понеділок, 22 грудня 2014, 11:27

Шевченківська прокуратура Києва розслідує факт ухиляння від сплати податків одного з телеканалів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах з боку службових осіб підприємства у сфері інформаційної діяльності", - сказано в повідомленні.

"Установлено, що упродовж 2013 року під час операцій у сфері телевізійного мовлення та надання послуг з розміщення реклами у ЗМІ службові особи підприємства безпідставно занизили фінансові зобов’язання перед державою на загальну суму понад 23,7 млн гривень", - сказано в повідомленні. 

Так, формуючи податкову звітність, службовці підприємства майже на 22,4 млн грн зменшили розмір податку на прибуток іноземних юридичних осіб, податку на прибуток на суму 1 млн грн та податку на додану вартість на суму 405 тис грн. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати обов'язкових платежів).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління фінансових розслідувань ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві. Його хід перебуває на контролі прокуратури міста Києва.

В повідомленні не зазначається, про який саме телеканал йдеться.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування