Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Харкова на Донбас вирушили 326 тон української гуманітарки

Четвер, 25 грудня 2014, 11:02

На схід України вирушили 326 тон гуманітарного вантажу вартістю близько 2 млн грн. 

Про це у Харкові під час відправки гуманітарного вантажу на Донбас сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

До складу гуманітарного вантажу входять продукти харчування: крупи, макаронні вироби, борошно, цукор, овочі, фрукти, рибні та м’ясні консерви, сир, чай, кава, солодощі, питна вода; засоби особистої гігієни.

Вантаж супроводжують керівники підрозділів ДСНС України.

За словами Зубка, керівництво Донецької та Луганської областей зі спеціальними установами проводять роботу щодо можливості доставити гуманітарний вантаж населенню та соціальним закладам, які знаходяться на територіях, підконтрольних бойовиками.

Водночас, як зазначила уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, питання гуманітарної ситуації на сході України обговорювалося на зустрічі в Мінську.

"Гуманітарна ситуація на сході України і передача гуманітарного вантажу була однією з тем вчорашньої зустрічі в Мінську", - зазначила вона.

При цьому Геращенко не уточнила, чи вдалося досягти якихось результатів.

Разом з тим, джерело, знайоме з ходом переговорів, повідомило, що поки домовленості по доставці української гумдопомоги на тимчасово окуповані території досягти не вдалося.

Українська правдаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...