Одного з фігурантів справи Сенцова посадили на сім років – джерело

Четвер, 25 грудня 2014, 12:06

Московський міський суд визнав винним і засудив до семи років в'язниці громадянина України Геннадія Афанасьєва за нібито підготовку терактів у Криму.

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на джерело в Лефортовському райсуді Москви.

Справу Афанасьєва було виділено в окреме провадження.

За версією слідства, Афанасьєв входив у так зване угруповання українського режисера Олега Сенцова, який у квітні нібито за вказівкою "Правого сектора" створив в Сімферополі "терористичне співтовариство".

Це "співтовариство", на думку слідства, ставило за мету "вплив на прийняття рішень органами державної влади Російської Федерації про вихід республіки Крим з її складу".

Крім Афанасьєва та Сенцова в "угруповання" входили також затриманий антифашист Олександр Кольченко, історик Олексій Чирній та інші "невстановлені особи".

Слідство вважає, що ці люди за вказівкою Сенцова вчинили підпали будівлі "Російської громади Криму" 14 квітня і місцевого відділення "Єдиної Росії" 18 квітня. Тоді було завдано незначних пошкоджень, у першої будівлі обгоріли двері, у другої – вікно.

Після цього Чирній і Афанасьєв за вказівками Сенцова нібито придбали вибухівку, щоб 9 травня вчинити в Сімферополі два теракти – підірвати пам'ятник Леніну біля вокзальної площі і меморіал "Вічного вогню". Однак вибуху не сталося через те, що обидва вони були затримані, наполягає слідство.

Чирній, Афанасьєв, Сенцов і Кольченко були затримані ФСБ в Сімферополі в травні і доставлені в Москву. Чирній і Афанасьєв після затримання дали зізнавальні свідчення, Сенцов свою провину повністю заперечує, він розповів, що після затримання його катували. Кольченко заперечує причетність до тероризму.

Ще чотири фігуранти справи так званих кримських терористів оголошені в розшук, відомі їхні прізвища: Асанов, Боркин, Зуйков, Циріль.

Слідство вважає обвинувачених громадянами РФ – вони нібито отримали громадянство автоматично з анексією Криму. Самі ж Кольченко і Сенцов наполягають на українському громадянстві.

Як відомо, у вересні СБУ заявляла, що Сенцов і українська льотчиця Надія Савченко знаходяться в списках на обмін полоненими, однак вони досі перебувають у російському полоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування