Український гуманітарний вантаж доїхав до Донбасу

Субота, 27 грудня 2014, 15:23

Колона з українською гуманітарною допомогою мешканцям окупованого Донбасу доїхала до місця призначення.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у своєму Facebook. 

"Прорвались!", - зазначив Порошенко. 

За його словами, "діти сиротинців та літні люди, які найбільше потерпають від окупації, вже сьогодні отримують допомогу".

"Дякую усім, хто долучився до українського гуманітарного вантажу на окуповані території Донбасу - уряду, губернаторам, допомозі на місцях.  До наповнення нашої гуманітарної місії запасами і навіть новорічними ялинками долучились всі регіони України", - додав Порошенко. 

Як повідомили у прес-службі президента,  мешканцям окупованих територій Донецької та Луганської областей доставлено першу частину українського гуманітарного вантажу, сформованого за ініціативою глави держави.

"Гуманітарна місія під українськими прапорами вже розповсюджує допомогу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях Донбасу. У першу чергу допомогу отримують діти, ветерани, інваліди, хворі, одинокі та літні люди, які страждають найбільше", – йдеться у повідомленні. 

Після проведення зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську українській стороні вдалося домовитися про передачу адресної допомоги для соціальних установ на територіях, що знаходяться під тимчасовою окупацією.

"Перша така допомога – 7 тон вантажу – адресно дійшла до спеціальних установ Красного Луча і ще 2 тони – до Алчевська на Луганщині. Сьогодні доставлено крупи, олію, м’ясні та рибні консерви, чай, печиво, солодощі, фрукти тощо Петровському обласному навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами, а також для Територіального центру м. Красний Луч, який обслуговує інвалідів та учасників війни, хворих, одиноких та літніх людей, та Краснолучського обласного протитуберкульозного диспансеру. В Алчевську допомогу отримують обласний протитуберкульозний диспансер та два Будинки сімейного типу", - повідомили у прес-службі президента.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, до кінця дня у Краматорську завантажать ще 10 тон гуманітарного вантажу для розповсюдження.

У свою чергу уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко зазначила, що  за дорученням президента 25 грудня уряд доставив в Краматорськ і Сєвєродонецьк гуманітарний вантаж з 26 фур вагою 326 тон, що містив крупи, цукор, консерви, солодощі, фрукти і овочі, товари першої необхідності і навіть новорічні ялинки.

"Сьогодні ці продукти почали розвозити і роздавати людям та спецустановам представники служби надзвичайних ситуацій та соцслужб Донецькоі і Луганськоі ОДА", - повідомила Геращенко.

Як відомо, вранці 27 грудня колона з гуманітарною допомогою у кількості 6 вантажних автомашин вирушила з м. Краматорськ до сіл Ольховатка, Камишеваха, Булавинське Донецької області. Окрім того дві вантажні машини вирушили до міст Углегорськ і Дебальцево.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News