Верховна Рада знову пішла на "бюджетну" перерву

Неділя, 28 грудня 2014, 20:37

У роботі Верховної Ради, яка на пленарному засіданні розглядає бюджетні закони, знову оголошено перерву - до 22:30. 

Після 45 хвилин розгляду питань з порядку денного з проханням оголосити перерву на півгодини-годину до спікера ВР звернувся присутній у залі глава уряду Арсеній Яценюк. 

За його словами, у ході перерви коаліція має узгодити пункти законопроектів про Єдиний соцвнесок та оптимізацію соцвиплат.

Як відомо, раніше нардепи підтримали рішення працювати 28 грудня до завершення розгляду усіх питань порядку денного. 

У ході засідання ВР після перерв парламент ухвалив законопроект №1578 про зміни до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи, який був узгоджений з Кабінетом міністрів. Проектом, зокрема, пропонується скоротити кількість податків та зборів з 22 до 9. 

Також ВР у другому читанні та в цілому проголосувала за законопроект, яким пропонується з 1 січня 2015 року ввести додатковий імпортний збір 5% і 10% і прийняла закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкового контролю над трансферним ціноутворенням.

Окрім того Верховна Рада прийняла зміни до закону "Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей", яким дозволила постраждалим учасникам Майдану оформляти державну матеріальну допомогу не тільки до кінця 2014 року, але і в наступні роки.

Також ВР встановила на постійній основі ставки плати за користування надрами для видобування газу не для населення 28% і 55% залежно від глибини видобутку.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...