Яценюк назвав сім завдань уряду, і вже усі - виконані. Бюджет також

Вівторок, 30 грудня 2014, 13:36

Уряд виконав уcі завдання, які ставив перед собою.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк у ході підсумкової прес-конференції 30 грудня.

"Перше - оподаткувати великий, надприбутковий бізнес, друге - закрити максимум податкових ям і схем ухилення від оподаткування – виконано через трансферне ціноутворення. Третє – передбачає стимул платити "білу" зарплату  - виконане через зниження єдиного соцвнеску", - заявив Яценюк.

За його словами, уряду також доручено розробити законопроект про оподаткування предметів розкоші.

Окрім того 4, 5 та 6 завдання – також виконані.

"По малому і середньому бізнесу – зниження податкового навантаження, скорочення витрат на державний апарат, прийняття збалансованого бюджету", - заявив глава уряду.

"Бюджет є збалансованим. Після наших консультацій з МВФ та міжнародними кредиторами ми внесемо зміни у держбюджет", - нагадав Яценюк.

При цьому він зазначив, що "ціль – 9 податків з 22 для бізнесу, ми її досягли, але деякі з них "повернулися", тож їх кількість для сплати у 2015 році може бути відозмінена".

"І сьоме завдання – показати людям і країні,  що є уряд і коаліція, які здатни приймати рішення, навіть о 5 ранку", - зазначив він.

Говорячи про 2014 рік, Яценюк назвав його роком історичних викликів Україні, і "зрушень і звершень в цілому", та назвав події на Донбасі "війною, яку оголосила Російська федерація Україні".

Як відомо, близько 4.20 28 грудня Верховна Рада ухвалила Закон "Про державний бюджет на 2015 рік".

За відповідне рішення проголосувало 233 депутати. Парламентарі голосували за проект бюджету без основних показників.

Перед цим протягом 27 грудня та ночі 28 грудня парламент ухвалював закони - зміни до Податкового кодексу  - погоджені з Кабміном.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News