Депутати досі торгуються за комітети

Четвер, 4 грудня 2014, 10:53

В коаліції запевняють, що у четвер парламент таки затвердить голів парламентських комітетів.

Про це розповів журналістам член фракції БПП Микола Томенко.

За його словами, засідання погоджувальної ради, як заплановане одразу після оголошення вранішньої перерви було перенесено на 12 годину, тому що дискусії щодо перерозподілу комітетів ще не завершені.

Основним каменем спотикання, за словами Томенка, є питання, чи надавати Радикальній партії бюджетний комітет та комітет з питань підприємницької діяльності, а також питання комітетів для Опозиційного блоку.

"Я вважаю, що треба дотримуватися принципів пропорційності, а також треба віддати бюджетний комітет політичній силі, яка співпрацює і з президентом і урядом. Стосовно опозиції: ми можемо ненавидіти Опозиційний блок, але поки є люди які за них голосують з ними треба рахуватися", - сказав депутат.

Саме тому, за словами Томенка, на фракції БПП було поставлене питання про необхідність віддати Опозиційному блоку головування у регламентному комітетів а також створити комітет з питань переселенців Донбасу, який очолить представник ОБ.

При цьому, за словами Томенка, депутати, які голосували за закони 16 січня, не повинні очолити дані комітети.

Пізніше заступник лідера фракції БПП Мустафа Найем оприлюднив офіційно список претендентів від фракції на керівництво комітетами, на 100% підтвердивши інформацію джерел, оприлюднену напередодні.

Крім того, за словами Найема, фракція виступає проти включення до керівного складу комітету з питань правової політики екс-регіонала Сергія Ківалова.

"Окремо на засіданні говорилося що пан Ківалов, який хотів очолити правовий комітет не потрапить туди. Зараз ідуть спроби його туди проштовхнути, але я сподіваюся, що цього не станеться, тому що всі знають історію пана Ківалова", - сказав Найем.

У свою чергу народний депутат від фракції "Самопоміч" Оксана Сироїд сумнівається, що Верховна Рада на засіданні в четвер, крім розподілу комітетів та обрання віце-спікерів, розгляне ще які-небудь питання.

Відповідаючи на відповідне запитання в кулуарах парламенту, політик висловила думку:

"Я думаю, що не може бути сьогодні розгляду інших питань. Тому що для того щоб розглядати законопроекти потрібно, щоб почали працювати комітети".

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News