Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенку висунули ультиматум: вимагають "голову" губернатора

Субота, 6 грудня 2014, 19:32

Відповідальність за всі події, які сталися 6 грудня у Вінниці, на себе має взяти губернатор облсті Олександр Олійник.

Про це у ході прес-конференції заявив голова Вінницької облради Сергій Свитко, повідомляє "Моя Вінниця".

За його словами, Олійник домовився "про взаємодію з більшістю депутатського корпусу" і планував домогтися "заміни" голови облради.

Як зазначає видання, на прес-конференції "пролунав чіткий ультиматум на адресу президента Петра Порошенка - відправити у відставку губернатора Анатолія Олійника".

"Ми думаємо, що до понеділка Президент прийме правильне рішення", - підкреслив депутат облради Юрій Павленко (Хорт), який також взяв на себе відповідальність за топтання ногами портрета президента.

Як пише місцеве видання "20 минут",  на запитання, хто винен у збуренні людей, що призвело до захоплення приміщення, Свитко відповів однозначно "Вся провина - на Анатолію  Олійнику".

"Йому пропонували вийти до людей. Треба було зняти з порядку денного питання, що призвело до конфронтації. Але колишні "регіонали" разом з їхніми прихильниками все одно вчинили по-своєму – проголосували за включення до порядку денного питання про відставку. Після цього люди пішли на штурм", - пояснив Свитко.

За його словами, дії депутатів, які вимагали його відставки, координував губернатор.

При цьому очільник області спростував інформацію про те, що приміщення облради захопили сепаратисти: насправді заколот робили представники Партії регіонів, які намагалися привести до влади свого представника і свого ставленика, заявив Свитко, пише Інформаційна Вінничина

Також учасники прес-конференції повідомили, що створено раду Майдану, до складу якої увійшло 35 людей.

За словами активістів, вони добиватимуться того, щоб кандидатуру на посаду голови адміністрації узгоджували з радою Майдану. 

Джерело відео - Інформаційна Вінниччина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування