З Харкова відправили всі уламки збитого на Донбасі малайзійського "Боїнга"

Понеділок, 8 грудня 2014, 09:04

Зі станції Харків-Ліски вирушили останні чотири вантажівки з уламками малайзійського літака, який був збитий у липні на території Донецької області.

Про це у понеділок повідомляє "Радіо Свобода".

"Зараз машини вирушать на пост Пісочин, там ми оглянемо подальшу дорогу до Києва, і в супроводі нашої дорожньої інспекції машини прослідують до Києва", – повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

За його словами, протягом тижня до Нідерландів вирушили загалом 16 машин, об’єм вантажу склав близько 650 кубічних метрів, а в роботі з завантаження з українського боку брали участь 600 людей.

Представниця Ради безпеки Королівства Нідерланди Аннеке Боуленс назвала 8 грудня "дуже пам’ятним днем". "Коли ця колона залишає Харківську область, раніше відправлені автомобілі вже перебувають на шляху до Нідерландів", – повідомила вона.

Очікується, що цього тижня до Голландії прийде перший конвой з відправленими раніше уламками. Цю колону зустрічатимуть родичі жертв катастрофи.

Після прибуття всіх решток літака фахівці Ради безпеки Нідерландів розпочнуть роботу з дослідження уламків і спробують реконструювати корпус повітряного судна. Боуленс не змогла відповісти на запитання, чи достатньо наявних уламків для повного з’ясування обставин трагедії.

Літак "Боїнг-777" рейсу Амстердам – Куала-Лумпур був збитий над Донбасом 17 липня; загинули всі 298 людей, які були в ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, тому Україна передала розслідування цій державі.

Попередні дані розслідування засвідчили, що літак зазнав катастрофи внаслідок влучення ззовні великої кількості об’єктів із високою енергією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування