Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Мінські домовленості" допомогли відновити армію – Бірюков

Понеділок, 8 грудня 2014, 19:55

Радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков вважає, що з моменту оголошення про припинення вогню, з 5 вересня, українська армія змогла відновити свою боєздатність.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Нам потрібно нашу армію відновити зараз. "Мінські домовленості" дозволили нам дуже сильно наростити боєздатність нашої армії", - сказав він.

За словами Бірюкова, сильна армія, яка буде створена в Україні, дозволить вести мирні переговори про повернення анексованого Росією Криму.

Водночас час посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що українська сторона дуже зацікавлена у проведенні 9 грудня в Мінську зустрічі тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України і має намір вимагати на ній виконання досягнутих на попередній зустрічі домовленостей.

"Ми дуже зацікавлені в тому, щоб ця зустріч відбулася. Те, що вона відбудеться, ймовірність висока, конкретну дату назвати складно", - сказав він.

Кулеба підкреслив, що українська сторона працює над тим, щоб зустріч відбулася, і був зроблений ще один крок у бік виконання мінських домовленостей.

"Дуже важливо зрозуміти, що мета цього "Мінська" - саме виконання домовленостей, але, на жаль, як і в багатьох інших випадках ситуація така, що ми сидимо і дуємо на воду. Тому, що надто багато ввідних спроб щось змінити, переграти", - зазначив Кулеба.

У свою чергу в "ЛНР" наполягають на проведенні зустрічі контактної групи в Мінську 12 грудня.

"В української сторони плани провести переговори в Мінську 9 грудня, але наші представники у вівторок нікуди не поїдуть. Ми наполягаємо на проведенні зустрічі 12 числа, ця дата узгоджена і з нашими сусідами з ДНР", - повідомили російському "Інтерфаксу" у прес-службі "ЛНР" в понеділок увечері.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення вогню на Донбасі. Однак бойовики його не дотримувалися.

У ніч на 20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Але це не допомогло і бойовики продовжили обстріли.

Українські новини, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...