У РНБО пояснили на який час оголошено "тишу" в зоні АТО

Вівторок, 9 грудня 2014, 12:14

У РНБО пояснили, що "день тиші" оголошено на добу, за результатами буде зроблено відповідні висновки.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок повідомив речник Інофрмаціно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Це доба. За підсумками цієї доби будуть зроблені висновки", - сказав Лисенко.

За його словами, Україна також сподівається на об'єктивну і плідну роботу місії ОБСЄ, яка долучена до спостереження за дотриманням режиму припинення вогню.

"З 10-ї ранку українські військові, які беруть участь в АТО, припинили будь-який вогонь, починаючи від стрілецької до артилерійської зброї", - пояснив Лисенко.

"Україна, як сторона, яка ініціює "день тиші" і припинення вогню дотримується цих домоленостей. З ними (домовленостями - ред) були ознайомлені ватажки незаконних бандформувань, в тому числі представники так званого "всевеликого війська донського", зазначив Лисенко.

Речник РНБО нагадав, що вже зафісковано два випадки порушення "дня тиші" на Дебальцевському напрямку, однак не зміг уточнити хто саме з боку терористів відкривав вогонь. Лисенко лише зазначив, що інформації про жертв немає.

"Ми очікуємо, що ворогуюча сторона буде також послідовною у своїх заявах і буде підтримувати також режим припинення вогню. З окремими випадками (порушення дня тиші) та сторона (бойовики) має розібратися сама".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News