Стець проситиме Раду поширити на ЗМІ поняття персон "нон ґрата"

Четвер, 1 січня 2015, 15:36

Міністр інформаційної політики Юрій Стець домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів.

"Інтер", "5-й канал", "1+1", "Перший Національний" – байдуже. З початком нового сесійного тижня ініціюватиму законопроект щодо поширення на ЗМІ визначення персона нон-ґрата", - написав він у Facebook.

"Якщо людині заборонено в'їзд, то це має стосуватися в тому числі і спроб "впхатися" в Україну за допомогою телевізора", - зазначив Стець.

"Переконаний, законопроект через Раду проведу. А до того просив би медіаменеджерів вимкнути касові апарати в голові і віднайти шухлядку з патріотизмом у мізках. Слава Україні!", - написав він

При цьому в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" Стець сказав, що не може вимагати позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення, бо це можуть розцінити як тиск на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, екс-міністр культури Євген Нищук написав у Facebook, що новорічний ефір лише підтвердив інформаційну політику "Інтера", коли "контент демонструє яскраву насмішку над усім нашим народом".

"На жаль, вплинути на комерційне ЗМІ досить непросто – певні "пригодовані" спеціалісти одразу починають говорити про цензуру", - зазначив він.

"Саме тому на високому державному рівні зараз необхідно говорити не просто про позбавлення когось ліцензії, а про розробку системного підходу щодо запобігання подібним випадкам в українських ЗМІ, про системне очищення ефірів та шпальт газет від осіб-українофобів, які перебувають під санкціями", - вважає Нищук.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення повинна негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер", який, на його думку, долучився до інформаційної війни проти України.

Також представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій закликали позбавити канал "Інтер" ліцензії за те, що в новорічну ніч там було "засилля виконавців, що різко засуджуються суспільством через підтримку ними війни та злочинних дій Росії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
03:37
Радбез ООН відкинув "божевільні звинувачення": відповідальність за інциденти на ЗАЕС поклали на РФ
Усі новини...