Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Charlie Hebdo надрукує нові карикатури на пророка Мухаммеда

Понеділок, 12 січня 2015, 15:35

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo у своєму новому номері знову надрукує карикатури на мусульманського пророка Мухаммеда.

Про це заявив адвокат видання Рішар Малка, передає DW повідомлення France Info.

"Ми нічим не поступимося. Слова "Я - Charlie" означають і право на богохульство, право критикувати релігію, тому що в цьому немає нічого страшного", - заявив він.

"Ніяк не можна критикувати єврея за те, що він єврей, мусульманина - за те, що він мусульманин, християнина - за те, що він християнин. Але можна говорити все, що завгодно, навіть найстрашніші речі, - що ми й робимо, - про християнство, іудаїзм та іслам, бо за усіма гарними гаслами стоїть вона - реальність Charlie Hebdo", - додав Малка.

За його словами, "гумор без глузування над самими собою - не гумор".

"Ми сміємося над собою, над політикою, релігіями - це стан душі, до якого потрібно прагнути", - сказав Малка.

Він повідомив, що підготовка нового випуску Charlie Hebdo йде повним ходом, і він вийде 14 січня накладом у мільйон екземплярів.

"Цей випуск буде грандіозним, оскільки це - жест життя і виживання. Ми не поступимося ні на йоту, інакше все, що ми зробили, буде марним", - пообіцяв адвокат Charlie Hebdo.

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських. Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування