Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Оприлюднено новий контракт на закупівлю вугілля, "що не горить"

Понеділок, 12 січня 2015, 18:53

Україна домовилася з компанією Steel Mont Trading про закупівлю вугілля з Південноафриканської республіки за ціною 80 долларів за тонну.

Про це йдеться в угоді, яка опинилася у розпорядженні "Української правди".

Ознайомитися з документом можна за цим та ось цим посиланням.

Як відомо, раніше міністр енергетики України Володимир Демчишин відмовився оприлюднити зміст документу. Після цього низка депутатів поставили йому вимогу -  протягом тижня "оприлюднити контракти на закупівлю африканського та російського вугілля, які укладаються за допомогою держави".

Згідно з угодою, авансовий платіж у суммі 1 455 362, 40 доларів США за вугілля, яке було доставлене судном Rosaria, буде зарахований в оплату вугілля, яке було доставлене судном Bottiglieri Sophie Green (партія №6).

Загальний об'єм запланованих поставок – 410 тис. тонн.

Окрім того, в угоді зазначається, що Україна підтверджує відсутність будь-яких претензій щодо кількості та якості отриманного вугілля – зокрема, і щодо того, яке було доставлене першими трьома суднами.

Як відомо, Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, щовугілля "не горить в українських ТЕС" .Про це, зокрема, заявив Генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, у Генпрокуратури є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає стандартам, які використовуються на Зміївській, Трипільській та Вуглегірській ТЕС, які перебувають у структурі "Центренерго".

У зв'язку із цим чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 

Печерський суд м.Києва встановив суму застави для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 міс. тримання під вартою.

Разом з тим суд обрав суму застави в сумі 365 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування