Бійцям Донецького аеропорту знову висунули ультиматум. Їм дали артпідтримку

Вівторок, 13 січня 2015, 12:52

Бійці в Донецькому аеропорту одержали черговий ультиматум від бойовиків, їм надають артилерійську підтримку.

Так ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на одного з "кіборгів" повідомило, що бойовики висунули бійцям ультиматум.

"Нас б'ють із двох сторін танками з 400 метрів і артилерією. Підтримки нашої артилерії немає. До 17:00 бойовики дали час піти з Нового термінала. Якщо ми цього не зробимо, терористи нас тут просто знищать. Термінал повністю прострілюється. Але ми нікуди не підемо. Ми не збираємося відступати. Нас три дні знищують важкою зброєю. Тут уже нічого не залишилося. Ми чекаємо на підтримку", - повідомив один з бійців.

В.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив "Українській правді", що бійцям надається артпідтримка.

"Зв'язалися з командиром. Ситуація там дуже складна, але наші тримають оборону, артилерія нашим бійцям допомагає, тому жодних істеричних настроїв там немає", - сказав Селезньов

"Та кількість сил, засобів і комунікації між захисниками донецького аеропорту й підрозділами вогневої підтримки дозволяють робити це", - додав він

Джерела "Української правди" також повідомляють про інтенсивні обстріли з боку бойовиків "воріт у Донецький аеропорт" селища Піски.

Як відомо, "кіборги" постійно одержують ультиматуми й погрози від бойовиків.

Як розповів боєць 95-ої бригади з позивним "Аскольд", ще до Нового року бійцям удалося розширити контроль над територією аеропорту.

"Уся територія між метеостанціями й  "Спартаком" – нейтральна, на неї супротивник не зможе загнати важку техніку, у нього немає можливості для прострілу злітної смуги в тому обсязі, який був раніше", - сказав він.

"Ми маємо технічні можливості тепер не їхати уздовж смуги, а з північної частини аеропорту", - додав він.

На початку року секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у випадку загрози життю нашим бійцям, проти бойовиків буде вестися вогонь у відповідь.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування