Знайшли тіло вбитого сепаратистами депутата від Батьківщини

П'ятниця, 16 січня 2015, 13:18

14 січня правоохоронці знайшли тіло депутата міської ради Соледара, Донецької області,  від "Батьківщини" Івана Резніченка, який зник 21 червня минулого року.

Виявилося, що він був закатований на замовлення сепаратистів, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Тіло Івана Резніченка виявив його товариш, теж депутат Соледарської міськради, який самостійно займався пошуками. Тіло лежало в одній із соляних копанок міста Соледар Донецької області", – розповів голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За його словами, правоохоронці затримали двох злочинців, які на замовлення сепаратистів убили Резніченка.

Іван Резніченко

Убитий був головою первинної профспілкової організації ДП "Артемсіль" і дотримувався проукраїнських патріотичних поглядів.

Затримані зізналися, що протягом тижня стежили за Резніченком. Коли пізнім вечором 21 червня він повертався з гаража додому, зловмисники його викрали.

"Злочинці двічі вистрелили в голову Івану Резніченку, а потім перерізали йому горло, бо він був ще живий. Після цього зловмисники кинули тіло в яму", - сказав Волинець.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії.

 
Станом на 25 червня, Соледар перебував під контролем бойовиків

Родина Івана Резніченка до останнього моменту вважала, що він перебуває в полоні, і сподівалася знайти його живим. Увесь цей час "Батьківщина" не припиняла пошуків однопартійця.

 "Батьківщина" висловлює співчуття рідним Івана Резніченка і наголошує на невідворотності покарання злочинців.

Раніше 17 квітня 2014 року в Донецькій області було вбито депутата Горлівської міськради від "Батьківщини" Володимира Рибака, який зірвав прапор з будівлі Горлівської міськради так званий прапор формування "ДНР".

СБУ тоді встановила, що ватажок терористів Ігор Безлер на прізвисько "Бєс" доручив своїм підручним закатувати Володимира Рибака.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування