Нафтогазовим сектором в Міненерго буде займатися Куйда - джерело

П'ятниця, 16 січня 2015, 22:15

Володимир Куйда змінить на посаді директора Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектора (після реорганізації - Управління нафтогазової політики) в Міненерговугілля - Андрія Бойчука.

Про це "НафтоРинку" повідомило джерело в Кабінеті Міністрів.

Володимир Куйда є братом Ігоря Куйди, партнера Костянтина Григоришина, який володіє низкою енергетичних компаній. Ігор Куйда в різний час обіймав керівні посади на підприємствах, контрольованих Григоришиним.

За даними газети Дело, Володимир Куйда народився в місті Запоріжжя в 1970 році. Закінчив Запорізький машинобудівний інститут, Запорізький державний університет, продовжує навчання в Івано-Франківському інституті нафти і газу. У групі "Енергетичний стандарт" працює з 1994 року.

Був членом наглядових рад Банку "Зевс" і Сумського НВО ім. Фрунзе. Працював на підприємствах чорної та кольорової металургії України, Сумському машинобудівному НВО ім. Фрунзе, "Сумиобленерго", радником міністра екології та природних ресурсів України.

Також він працював головою правління ВАТ "Дніпроспецсталь", генеральним директором ВАТ "Запоріжтрансформатор".

За даними ЗМІ, Андрій Бойчук є креатурою нардепа Сергія Пашинського, який за допомогою структур "Фактора" (нафтогазові активи братів Сергія та Володимира Тищенка) курирував захоплення і вивіз нафтопродуктів з нафтобази ТОВ "Восток", Херсонської перевалки, Одеського НПЗ, а в кінці 2014 року йому приписували спробу захоплення пункту управління дизельного трубопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" в Житомирській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування